Publicitat
Publicitat

Es documenten les restes del Port d'Empúries

Continuen les tasques per tal de documentar les restes de l'antic port d'Empúries que van quedar al descobert a l'ultima llevantada. La intenció és que una vegada es tinguin les dades es torni a tapar tot aquest espai.

Com a conseqüència  de la darrera llevantada van quedar al descobert les restes de l'antic Port d'Empúries, tant de l'època grega com de la romana.Estan situades just al costat del moll grec i durant molts anys, tot i que els arqueòlegs en tenien coneixement, han estat enterrades sota la sorra.El darrer temporal les ha fet visibles i de manera urgen s'hi ha començat a treballar coordinadament des de diferents administracions, sempre amb el suport dels tècnics del jaciment emporità.Durant tota aquesta setmana les tasques han estat de neteja, retirant la sorra, cosa que ha deixat a la vista els antics paviments.Durant la propera setmana s'espera iniciar l'excavació, anar recollint dades i documentar aquest espai.En un principi, una vegada fet l'estudi, es tornarà a tapar.Tota aquesta zona presenta una especial dificultat a  l'hora d'excavar i posteriorment fer l'espai visitable, ja que es troba en un punt on hi ha dunes, lluny del jaciment i on hi passen diversos serveis.

A primer cop d'ull els arqueòlegs parlen del primer port grec que hi va haver a Empúries, ja que hi ha indicis de petites barraques que podrien esser dels treballadors. Però, caldrà esperar per conèixer quina era la funcionalitat de les restes trobades.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar