Publicitat
Publicitat

El museu d'Empúries excavarà les àrees portuàries del jaciment

A partir d'aquest any, el museu d'Empúries impulsarà l'excavació de tres zones amb l'objectiu de continuar ampliant l'espai estudiat i conèixer més detalls del passat. Es tracta de les àrees portuàries que connecten amb la ciutat grega, de les cases de la ciutat romana que van a parar al Fòrum Romà i de l'esglesiola de Santa Margarida, a la carretera que du a Sant Martí d'Emúries.

En el marc de les XII Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques, que es van celebrar fa uns dies al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, l'equip d'arqueòlegs de la casa va oferir una conferència per explicar les troballes més importants que s'han fet durant tots aquests anys de treballs al jaciment. A la xerrada també es van revelar els projectes de futur que té el museu. La directora, Marta Santos, va dir que a partir d'aquest any es treballarà a les àrees portuàries d'Empúries, per descobrir la relació entre el litoral i la ciutat grega.

Santos també va parlar de les zones arqueològiques de la carretera de Sant Martí d'Empúries i del projecte de recerca al punt de Santa Margarida.

Per la seva banda, l'arqueòleg Pere Castanyer va centrar-se en els descobriments a la ciutat grega i romana. I va apuntar que un dels projectes de futur és excavar més l'espai de cases romanes que hi ha fins a arribar al Fòrum romà.

Va tancar la xerrada sobre troballes una intervenció de Quim Tremoleda, especialitzat en les estructures funeràries. Aquesta conferència es podrà veure íntegra aquesta nit per Canal 10 Empordà, a dos quarts de deu.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar