Publicitat
Publicitat

Bona acollida del públic als actes organitzats amb motiu del Dia de la dona

Per primer cop, aquest 2018, l'Ajuntament de l'Escala ha organitzat una sèrie d'actes, repartits en diferents dies, amb motiu del Dia de la dona treballadora. L'objectiu era convidar a la reflexió i posar sobre la taula la desigualtat entre homes i dones. Vista la bona acollida del públic, l'Ajuntament assegura que es repetirà l'experiència en els propers anys.

Dissabte es van tancar els actes que l'Ajuntament de l'Escala havia programat, per primer cop, amb motiu de la celebració del Dia internacional de la dona. La resposta del públic ha estat tan bona que ja es garanteix que tindran continuïtat en els propers anys. El programa va començar dijous, 8 de març, amb una tertúlia filòsofica sobre el paper de la dona. Per divendres es va preparar una sessió de cinefòrum, amb la projecció de la pel·lícula nord-americana La sal de la tierra, que tot i ser del 1954 toca temes vigents actualment. Es va escollir perquè és un dels primers films realitzats des d'un punt de vista social i polític feminista. I l'Ajuntament va tancar la programació especial del Dia de la dona amb la presentació dissabte de dos llibres de la doctora en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i professora, Montserrat Jiménez, que s'ha especilialitzat en la història i gènere. Es tracta de dues publicacions del 2017. 

Aquests dos llibres, "Les Bruixes. Del feminicidi històric a la icona social" i " Les dones i les professions sanitàries al llarg de la història", quedaran dispositats a la biblioteca municipal Víctor Català a disposició de tothom qui els vulgui consultar. Assumpció Vila, Víctor Puga i Montserrat Jiménez van coincidir en destacar l'excepcionalitat de la celebració del Dia de la dona d'aquest any, gràcies a la convocatòria de vaga de dones que va tenir un gran seguiment a tot arreu.

  

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar