Publicitat
Publicitat

Programa per garantir la continuïtat dels balls ancestrals de l'Escala a través de l'escola

S'engega un programa per garantir la continuïtat dels balls ancestrals de l'Escala a través de l'escola. Amb l'objectiu que els nens i nenes aprenguin la Farandola i el Ball del drac, el Grup de danses la Farandola els fa classes. La iniciativa s'emmarca en la celebració dels 20 anys de la Festa de la Sal.

Els balls ancestrals de l'Escala tenen garantida la seva continuïtat, amb la posada en marxa d'un programa per donar-los a conèixer a l'escola. A principis de mes, coincidint amb les festes del Carnaval, membres del Grup de Danses La Farandola de l’Escala van anar a l’escola Empúries a ensenyar a alumnes de 5è la Farandola. Aquesta dansa es balla a l’Escala des de temps immemorial per les festes del Carnestoltes i hi participen una gran quantitat de dansaires que, agafats de la mà, van saltant i seguint les giragonses del capdanser. Segons la mitologia grega, és la dansa que van ballar els mariners que acompanyaven Teseu quan va sortir del laberint de Minos amb l’ajut del fil d’Ariadna. La Farandola també es representa cada any durant la Festa de la Sal. 

Aquest programa per donar a conèixer els balls tradicionals s'emmarca també en la candidatura que ha presentat l'Ajuntament de l'Escala perquè la Festa de la Sal, que enguany ja complert 20 anys, sigui reconeguda com a patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO. A més de la Farandola, també s'ensenya als nens i nenes el Ball del Drac, el ball de Nyacres i el Ball de les Gitanes. 

Precisament, amb motiu dels 20 anys de la Festa de la sal, per primer cop s'ha creat un grup infantil del Ball del drac.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar