Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament de l'Escala fa un inventari de totes les obres del pintor Rafel Ramis

L'Ajuntament de l'Escala està fent un inventari de totes les obres que té en propietat del pintor Rafel Ramis, per tal de tenir-les catalogades i restaurar les que es trobin en mal estat. Aquesta feina es va donar a conèixer divendres, durant la inauguració de l'exposició Olis i dibuixos, formada per un centenar d'obres inèdites de Rafel Ramis. L'Ajuntament s'ha proposat reivindicar la figura d'aquest artista escalenc.

Si l'any 2017 la cultura de l'Escala va anar lligada a la inauguració de l'Alfolí de la Sal, aquest 2018 el nom propi que destacarà en el panorama cultural escalenc serà el del pintor Rafel Ramis. I és que l'Ajuntament s'ha proposat reivindicar la figura d'aquest artista tan prolífic. El primer acte es va fer divendres, amb la inauguració de l'exposició temporal Olis i dibuixos, que consta d'un centenar de pintures i dibuixos inèdits de Rafel Ramis. I aprofitant la feina per catalogar les obres per aquesta mostra, l'Ajuntament ha començat a fer un inventari de tota la producció de l'artista que té en propietat i que s'acabarà en els propers mesos. Recordem que gràcies a l'acord que es va arribar amb la vídua de Ramis, l'Ajuntament de l'Escala disposa de tot el llegat pictòric d'aquest artista. L'obertura de portes de l'exposició de divendres va aixecar molta expectació. Va comptar amb la presència de familiars de Ramis, exalcaldes escalencs, veïns i persones vinculades al món de la cultura.

L'acte havia de comptar amb una conferència de Mariona Seguranyes, que finalment no va poder celebrar-se. Al seu lloc, la comissària de l'exposició, Marta Planas, va fer una breu repassada al contingut de la mostra retrospectiva, que ocupa les tres sales de la planta baixa.

La voluntat municipal és posar ordre al llegat de Rafel Ramis, garantir-ne la conservació i poder oferir una mostra de peces de l'artista cada dos anys. Ramis aporta a l'art contemporani una visió del paisatge empordanès, emotiva i expressiva. La seva obra rep influències postimpressionistes i la temàtica i els gèneres són heterogenis. L'exposició es podrà visitar fins al 3 de juny.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar