Publicitat
Publicitat

El rellotge de l'església torna a anar a l'hora

El rellotge del campanar torna a anar a l'hora. Ha calgut canviar el mecanisme que es va malmetre amb una baixada de tensió i se n'ha instal·lat un de nou que suporti les fortes tramuntanades. Per a més endavant hi ha l'objectiu de canviar l'esfera actual per uns números clavats directament sobre la pedra de la façana.

Les busques del rellotge de l'Església parroquial de Sant Pere de l'Escala tornen a marcar l'hora en punt. Feia setmanes que una tempesta havia provocat una pujada de tensió que havia fet malbé el motor del rellotge i fins aquesta setmana no s'ha pogut reparar, instal·lant un nou mecanisme més potent.

El cost de la reparació del rellotge ha estat assumida per la parròquia. L'Ajuntament hi ha col·laborat assumint el cost del camió grua que es va haver de llogar per poder instal·lar les noves busques.

La feina no s'acaba aquí perquè hi ha la intenció de renovar l'estètica exterior del rellotge de l'església. No hi ha un calendari pactat, però sí que les intencions semblen bastant clares de cap on es vol anar.

Els temps canvien i la tecnologia avança a passos de gegant. Enrere queden aquells temps que calia donar corda al rellotge cada dia. La maquinària que va marcar el pas de les hores durant dècades, però, es conserva, dalt del campanar, presa del rovell i de la pols, observant des de la curta distància la caixeta electrònica actual. Esperant en va que una ànima caritativa torni a fer girar la gran maneta que accionava el vell mecanisme del rellotge.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar