Publicitat
Publicitat

Edició actualitzada i digitalitzada del Diccionari Biogràfic de l'Alt Empordà

Surt una edició actualitzada en versió digital del Diccionari Biogràfic de l'Alt Empordà, obra original d'Ines Padrosa. Entre les més de 2000 entrades, al diccionari hi ha desenes de referències a personatges escalencs.

El Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà, publicat en paper l'any 2009, compta des d'aquest mes d'una versió digital actualitzada gràcies a la Diputació de Girona. El diccionari recull les dades biogràfiques de persones altempordaneses de naixement o que han escollit la comarca per desenvolupar la seva vida i activitat. En total, més de 2000 entrades que han contribuit a crear les bases sobre les quals s'assenta l'excel·lència empordanesa. Entre aquestes, desenes d'escalenques i escalencs de vessants ben diverses, com Josep Esquirol o Joan Lassús en l'àmbit de la fotografia; l'avi Xaxu, Lluís Albert i d'altres, en l'àmbit musical; diverses entrades vinculades amb la gestió d'Empúries o d'altres com Rafel Bruguera o Jordi Gallegos en àmbits com la política i l'associacionisme.

La versió digital del Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà consta de dues parts diferenciades: una primera part, que reprodueix el text íntegre de la versió publicada el 2009, i una segona part, que recull l’activitat duta a terme per les persones biografiades en actiu en el període de temps que va des del tancament del Diccionari fins a l’abril de 2017.

L'obra, de la qual en paper se'n van arribar a fer dues edicions, és considerada de referència per a la comarca i és consultada per un ampli ventall de lectors amb finalitats diverses com ara per completar aspectes biogràfics en articles o per aprofundir en nissagues empardaneses. Però una de les finalitats evidents és, no tant biografiar personalitats famoses de la comarca, sinó treure de l'anonimat un munt de personatges que han fet coses importants per a la seva població o comarca.

La versió actualitzada del Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà, publicat per la Diputació de Girona, es pot consultar al web de la Diputació, apartat de publicacions o al repositori cooperatiu Regira, coordinat pel Servei de Biblioteques, on s'hi poden consultar les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses de les comarques gironines.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar