Publicitat
Publicitat

Irene Muñoz estudia les relacions de Caterina Albert amb la Catalunya Nord

Irene Muñoz rep un ajut de la Universitat de Girona per un projecte d’investigació de l’epistolari de Caterina Albert-Víctor Català amb personatges del món literari i periodístic de la Catalunya nord. Muñoz presentarà aquest any la tesi doctoral que ha estat elaborant sobre l’impacte de l’obra de l’escriptora escalenca en el moment de la seva publicació.

Irene Muñoz, professora de literatura catalana a l'Institut els Cendrassos, també dona classes des del curs passat a la Universitat de Perpinyà. La seva relació amb la vida i obra literària de Caterina Albert ha estat una constant des que l'any 2001 va guanyar la primera beca d'hivern Víctor Català, que convocava l'Ajuntament de l'Escala. Ara ha rebut un ajut de la Universitat de Girona per estirar encara més aquesta relació amb un projecte d'investigació de les relacions entre l'escriptora i el món periodístic i literari de la Catalunya nord.

La idea és editar l'epistolari creuat entre l'escriptora escalenca i els tres corresponsals, trobar les cartes de resposta i fer un buidat de les publicacions de la Catalunya Nord quan parlaven de Caterina Albert. La hipòtesi inicial és que l'interès per la seva obra va ser considerable.

L'ajut de la Universitat de Girona per a dur a terme aquesta investigació li arriba a Irene Muñoz en un any especialment intens. Aquest mateix 2018 espera presentar la tesi doctoral que ha estat elaborant sobre l'impacte de les obres de Víctor Català en la crítica i els mitjans de comunicació de l'època.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar