Publicitat
Publicitat

Èxit de la primera marxa solidària a favor de Save the children

Per primer cop, l'escola Empúries de l'Escala participa a la campanya Quilòmetres de solidaritat de l'ONG Save the children. La participació consisteix en l'organització d'una marxa solidària per recaptar diners. A l'Escala, la cursa es va fer ahir, aprofitant que se celebrava el Dia escolar de la no violència i la pau. 



La Iaiza de 6è i l'Anna, la Martina i la Mariona de 3r de l'escola Empúries ja ho expliquen molt bé. Cada any, aquest centre de primària de l'Escala programa una sèrie d'actes amb motiu del Dia escolar de la no violència i la pau. I enguany han volgut fer un pas més enllà participant per primer cop en la campanya Quilòmetres de solidaritat de l'ONG Save the children. Aquesta entitat fa 14 edicions que incentiva l'organització de marxes solidàries als centres escolars, amb l'objectiu de recaptar diners. El funcionament és fàcil: Save the children envia els documents necessaris a les escoles per explicar la problemàtica i conscienciar als nens i nenes de les desigualtats que hi ha al món, a la vegada que també facilita els materials per a la logística de la marxa. Cada família ha de patrocinar el seu fill, fent un donatiu econòmic per cada quilòmetre que ha recorregut. En aquesta 14a edició de la cursa solidària, els diners recaptats es destinaran a combatre la fam al país recentment independitzat Sudan del Sud, així com a altres regions africanes que es troben també en situació de perill, com són Somàlia, Nigèria o Iemen. Segons expliquen des de Save the children, n'hi ha prou amb 15 euros per ajudar un nen a superar un episodi desnutrició severa. Tots els nens de l'escola Empúries van participar a la marxa solidària, que es va fer ahir a la tarda. Els més grans van sortir de la plaça de les escoles i, o bé passant per la Mar d'en Manassa o bé pel passeig marítim, es van dirigir a la platja de les barques. Els més petits no es van moure del centre mateix. 

D'aquí uns dies el centre rebrà un diploma de Save the children que l'acredita com a participant de la campanya Quilòmetres de solidaritat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar