Publicitat
Publicitat

Les teranyines tornen a pescar

Acabat el mes de veda de pesca del peix blau,les teranyines han tornat aquesta nit a pescar. Avui s'han d'escarregat quasi dues mil caixes de sardina i anxova. La sardina s'ha pagat a bon preu. L'anxova, no tant.

Les sis teranyines amb seu al port de l'EScala han tornat a la feina la nit passada. De bon matí el moll del port tornava a bullir d'activitat. I és que les embarcacions d'encerclament han tornat a port ben carregades de sardina i d'anxova. La primera s'ha pagat bé a la subhasta; la segona no tant.

La veda es fa cada hivern per afavorir la regeneració dels bancs de peix. Un dels problemes endèmics del sector en els darrers temps és el decreixement constant de les mides del peix que s'extreu. El d'avui era petit, si bé dins els marges legals permesos.

De fet, des de la direcció general de pesca s'han encarregat estudis científics per a esbrinar quins podrien ser els motius pels quals el peix no acaba de créixer fins a les mides que era habitual fa uns anys.

La temporada que avui ha començat engega amb la novetat que el pla de gestió del golf de Roses ja és una realitat tant al port de l'Escala com al de Roses. Per aquest pla, les teranyines s'autoimposen un límit de captura de 200 caixes de sardines i d'anxoves per cada dia de pesca.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar