Publicitat
Publicitat

Novenes jornades del Centre d'Estudis Escalencs

El Centre d’Estudis Escalencs fa públic el programa de les novenes jornades que centraran el focus d’atenció en temes d’història, antropologia, geografia i lingüística. Constaran de quatre conferències i sengles sortides entre març i abril.

El Centre d'Estudis Escalencs acaba de fer públic el programa de les novenes jornades d'estudi que es duran a terme entre els mesos de març i abril vinents. Com en les darreres edicions, constaran de quatre cites amb conferència divendres a les set del vespre al Museu de l'Anxova i una sortida vinculada amb el tema l'endemà dissabte a les deu del matí. En aquesta ocasió és un programa molt divers, sense un fil conductor monogràfic.

La primera activitat es farà el divendres 16 de març i el tram baix del riu Fluvià en serà el protagonista. Es presentarà l'exposiició "El Fluvià, tres comarques i un riu", elaborada l'any passat pels museus d'Olot i de Banyoles, amb la col·laboració del museu de l'anxova i de la sal.

Aquesta primera presentació i conferència es completarà l'endemà, 17 de març amb una passejada pel tram baix del Fluvià, des de l'antiga desembocadura del Riuet fins a Sant Pere, passant pel molí de l'Armentera.

Una setmana després, la segona conferència, aquesta a càrrec del vice-president de l'Institut d'Estudis Catalans, el lingüista Joan Veny, que presentarà el llibre "Garota: estudi antropològic, geolingüístic i etimològic" d'Antoni Corcoll. Presentació que es planteja a mode d'homenatge pòstum al seu autor.

La sortida de l'endemà repassarà les vores de mar del barri vell de l'Escala.

Entrats ja al mes d'abril, el primer divendres d'aquell mes la conferència girarà entorn el tema de les cambres agràries de l'Empordà.

La sortida recorrerà el camí dels Termes i els olivars del Montgrí, en el que serà quasi una prèvia del treball d'investigació que estan començant a enfilar el Museu de l'Anxova i el Museu de la Mediterrània de Torroella.

L'última cita de les jornades, en una data que s'ha d'acabar de concretar, se centrarà en el món de l'escultura.

La presentació del projecte "Apadrinem escultures" anirà a càrrec de la presidenta d'Amics de la Unesco, Dolors Reig.

La novena edició de les jornades serà, doncs, una edició marcada per la diversitat de temes tractats.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar