Publicitat
Publicitat

Comença la Mostra de cuina de Nadal

Una quarantena de persones han asssitit a la primera de les tres sessions d'una nova edició de la Mostra de Cuina de Nadal. Hi han participat Els restaurants La Gruta, Oreig, Boníssim 100x100, El Roser, i com a representats dels afeccionats Mercè Rueda.

És en dansa una nova Mostra de Cuina de Nadal a l'Escala.Ahir al vespre es va celebrar la primera de les tres sessions d'aquest 2017, com sempre a la cuina de l'Escola Empúries i amb participació tant de cuiners professionals com  d'escalencs afeccionats.La presentació va anar a càrrec de l'alcalde Víctor Puga i de la regidora de Turisme Marta Rodeja, que elogiaven la mostra, ja consolidada amb una llarga trajectòria, com a exponent d'una cultura culinària de molts anys, de qualitat i reconeguda arreu.Com sempre la feina a la cuina es podia seguir des d'una pantalla al menjador de l'escola.El primer en intervenir era Fabrice César del restaurant La gruta, que preparava unes 'Vieires amb crumble, verdures d'hivern i emulsió de cítrics'.L'elaboració del plat es feia en tres fases, primer netejant tots els productes, seguint amb  el crumble, que és una barreja de farina, mantega i formatges, seguint amb l'emulsió, fins emplatar, amb un resultat espectacular.Com cada mostra es presenten les tapes guanyadores de La Ruta de la tapa de l'anxova, en aquest cas amb Vicens Lavado del Restaurant Oreig com a protagonista. Preparava la tapa batejada com ' Jabugo del mediterrani'.Pere del Moral del 'Boníssim 100x100 cuina catalana' agafava el torn a la cuina. Preparava un 'fricandó de mero amb bolets'. El restaurant el roser, amb Jordi Sabadí, era l'encarregat de portar a la taula de la mostra els postres, amb una 'Crema de xocolata amb cafè, cacau i caramel'.Pel que fa als afeccionats, cuinava Mercè Rueda, que preparava uns 'musclos tigre', uns musclos farcits que van tenir molt bona acceptació entre la quarantena de persones que van assistir al primer dia de Mostra.Al final, com sempre es sortejaven els plats.Avui dimarts tres propostes més, aquesta vegada del MARAM, del Restaurant caravel·la i un menú complet de Mandala, cuina casolana vegetal.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar