Publicitat
Publicitat

Encesa llums de Nadal i primer aniversari de l'Esbotzada

L'encesa dels llums de Nadal marca l'inici de la campanya nadalenca. L'arribada del tió i el primer aniversari de l'Esbotzada van completar una tarda i vespre festius, però marcats per un ambient gèlid i atramuntanat.

Superat el primer cap de setmana de desembre, l'ambient nadalenc ha aterrat al nostre entorn. I és que divendres passat es va fer l'encesa oficial de la il·luminació nadalenca dels carrers de l'Escala. Alumnes de la coral de nivell elemental de l'escola municipal de música El Gavià van ser els encarregats d'accionar el mecanisme que dóna llum a unes 170 figures repartides per diferents punts del municipi. La novetat principal d'enguany és l'arbre instal·lat a la plaça de l'Església. Una estructura de quatre metres d'alçada i amb llum de color blanc que embelleix aquesta cèntrica i que divendres mateix, just després d'encendrés ja va ser centre d'atenció per a molts curiosos.

Encesa la llum nadalenca, el focus d'atenció es va traslladar a la plaça Víctor Català, on es va celebrar un petit concert d'alumnes de l'escola de música. Actuacions de cant coral i de combos, que es van haver d'arrecerar cap al davant de la façana de la biblioteca perquè a l'escenari hi tocava massa la tramuntana provocant problemes amb els micròfons.

Després del concert, es va donar la benvinguda al tió, que estarà instal·lat a la plaça fins el 22 de desembre.

Per arrodonir el vespre, encara quedava temps per celebrar el primer aniversari de l'espai jove l'Esbotzada. i es va celebrar amb una exhibició dels joves que han participat al primer taller de DJs, seguit de Led Party amb discomòbil Sons.

L'any transcorregut des de l'obertura de l'Esbotzada ha estat ben intens amb una oferta ben diversificada i tenint en compte les demandes del sector.

Un exemple del dinamisme del sector és la creació d'una associació cultural juvenil, batejada amb el nom de "Els Xalats" que divendres era l'encarregada de muntar la barra a la festa que es va muntar a plaça.

Un dels artífexs de totes les iniciatives engegades al llarg d'aquest any és el dinamitzador juvenil Xavi Torrent. El mateix divendres es mostrava, tot i la fred intensa que feia, molt satisfet de l'engegada.

La música que va sonar durant les dues hores de festa va ser seleccionada pels joves que havien participat en el primer taller de DJs organitzat des de l'ESbotzada. Un curs impartit per Discomòbil Sons, la mateixa que va conduir la sessió pública del divendres.

Ambient molt festiu entre els participants. Llàstima que una temperatura gèlida, agreujada per la intensa tramuntana que bufava el vespre de divendres va fer que el públic desistís de quedar-se a gaudir de la festa.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar