Publicitat
Publicitat

Caterina Albert, exemple de lluita feminista

Quan es parla de desigualtat de gènere o de feminisme hi ha una figura recorrent que apareix com a símbol de la lluita de la dona. Es tracta de l'escriptora escalenca Caterina Albert i Paradís. Aquesta setmana es pot veure per Canal 10 Empordà el capítol del programa d'entrevistes 7 dies en què l'artista escalenca es fa servir a mode d'exemple. 



(Aquesta que sentim és la veu de Kate Good). Kate Good és una estudiant nord-americana de doctorat que s'ha centrat en l'estètica de l'escriptura en l'obra de Caterina Albert. És especialista en la literatura femenina espanyola i catalana dels segles XIX i XX i és una de les entrevistades al programa "7 dies", produït per El 9 TV. El programa s'emet la setmana en què se celebra el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, que és el dissabte 25 de novembre. Kate Good es troba a Catalunya, a la residència d'artistes Faber d'Olot, treballant amb 17 dones més la temàtica del feminisme. I és que tal com apunta l'estudiosa, actualment moltes dones que tenen una projecció pública, com la Víctor Català, es troben amb situacions semblants a les del segle XIX i XX.

El programa "7 dies" es pot veure aquest diumenge al matí, a dos quarts de deu, per Canal 10 Empordà. I demà, coincidint amb el dia contra la violència de gènere, a les dotze del migdia Canal 10 emet un programa especial realitzat per la Diputació de Barcelona i l'Institut del Teatre.

D'altra banda, l'Agenda Llatinoamericana Mundial del 2018 es dedica precisament a la igualtat de gènere. I en el punt de llibre que s'edita juntament amb l'agenda, se seleccionen 12 cites de personalitats rellevants del món de la cultura, la política o l'activisme. El mes de gener s'ha dedicat a l'escriptora Caterina Albert, amb la següent cita que fa referència a les desigualtats de gènere: "No ha de quedar ningú d'aquí a 50 anys que digui Víctor Català quan vulgui dir Caterina Albert". 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar