Publicitat
Publicitat

Seguiment vaga general a l'Escala

Seguiment desigual de la vaga general a l'Escala. Aturada total als centre educatius, poc seguiment en serveis municipals i moltes persianes abaixades al sector del comerç local. A la tarda, a les sis, hi ha convocada una nova mobilització a la plaça de l’Ajuntament, amb el lema “llibertat”.

L'activitat diària a l'Escala es palpava alterada aquest matí, tot i el seguiment desigual de l'aturada segons els sectors. On més s'ha notat ha estat en el sector de l'ensenyament. A l'Institut El Pedró només una vintena d'alumnes del total de 540 matriculats que hi ha ha anat a classe i els serveis mínims eren coberts per quatre professors. Una proporció semblant s'ha notat a les escoles. A l'Empúries hi havia tres mestres i només han anat a classe 5 dels 527 alumnes matriculats mentre que a l'Esculapi hi han anat quatre mestres i sis dels 213 nens i nenes. Pel que fa als més petits, l'Escola Bressol Ballmanetes també ha tingut avui una activitat sota mínims. I és que hi ha anat un únic alumne.

A nivell de serveis municipals, han tancat portes instal·lacions com la Biblioteca Víctor Català i el Museu de l'Anxova i de la Sal. Pel que fa al gruix de la plantilla de l'Ajuntament i organismes autònoms, però, el seguiment de la vaga ha estat més aviat baix. Només 37 del 157 treballadors en plantilla han secundat la vaga, això és un 23 i mig per cent. En tots els departaments s'havien establert serveis mínims per tal de fer compatible l’exercici del dret de vaga dels treballadors  amb els drets dels ciutadans a rebre els serveis públics.

Pel que fa a la mobilitat, la jornada ha estat normal a l'EScala, sense cap tall de trànsit. Al carrer, tot i l'aparença d'un dia feiner normal, sí que s'han vist nombrosos comerços amb la persiana abaixada i amb rètols a la façana anunciant el perquè del seu tancament. Els comerços tancats convivien, però, amb aquells qui han obert normalment i sense incidències. Aquesta tarda, a les sis, hi ha convocada una concentració davant l'Ajuntament amb el lema "Llibertat". És convocada per la territorial escalenca de l'ANC. La mateixa que ja ha omplert dos autocars per a la gran manifestació de dissabte vinent a Barcelona.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar