Publicitat
Publicitat

Ordenances congelades i pressupost que potencia serveis socials i promoció

Al ple d'aquest vespre s'han d'aprovar les ordenances i els pressupostos de l'Escala pel 2018. En ordenances, es congela pràcticament tot però el rebut de les escombraries puja un 4% per l'encariment de l'abocador i per primer cop s'icnrementa l'IBI a les grans superfícies, en un 10%. Pel que fa als pressupostos, es manté la xifra global de 22 milions d'euros. Es potencien les partides destinades a serveis a les persones i promoció, amb increments d'un 28 i un 16 per cent respectivament. Les inversions es mantenen prop dels 5 milions d'euros, en què destaca la urbanització del sector Emperadors. 

Avui a les vuit del vespre està previst que el ple de l'Ajuntament de l'Escala aprovi les ordenances i els pressupostos per l'any que ve. Les ordenances congelen gairebé totes les taxes per sisè any consecutiu. Només hi ha dues excepcions: un increment del 4% en el rebut de les escombraries per ajustar-se a l'encariment del servei de l'abocador i, per primer cop, es graven diferent certes activitats. Així, l'ibi per a les grans superfícies comercials puja un 10%. Pel que fa les bonificacions i subvencions, no hi ha canvis respecte al 2017.

Pel que fa al pressupost, és de 22 milions i mig, amb un augment del 28% en la partida de serveis a les persones, majoritàriament per potenciar les diferents polítiques d'habitatge, i del 16% en promoció turística i cultural. Un any més també s'aposta per les inversions, que superen els 4 milions d'euros. Unes xifres que situen l'Escala al mateix nivell dels municipis mitjans-grans de la comarca i que segueixen la tendència dels últims anys. 

Segons l'alcalde, aquests números són possible gràcies a la contenció de la despesa de personal i corrent i de la reducció de l'endeutament. Si al 2006 l'Escala tenia un radi de prop del 85% d'endeutament, aquest 2017 es tancarà amb la dada històrica del 16,49% i sense la necessitat de recórrer al crèdit per a finançar obres. 

En el capítol d'inversions, es preveuen més de 4 milions i mig d'euros. Destaquen els 2 milions i mig per la urbanització del sector dels Emperadors o els 800.000 destinats a millorar l'accessibilitat als carrers del nucli antic. Entre els projectes previstos, també hi ha una zona de lleure al Camp dels Pilans, la millora del nucli antic de Sant Martí d'Empúries o la continuació de projectes endegats aquest any, com la prolongació del passeig de Riells.

És el primer cop, en els últims anys, que es porta en un mateix ple de l'Ajuntament de l'Escala ordenances i pressupostos, la qual cosa converteix la sessió d'aquest vespre en la més important de tot l'exercici.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar