Publicitat
Publicitat

Consells per gestionar les emocions en una situació d'alt impacte com l'actual

La situació política catalana i els fets ocorreguts en les darreres setmanes poden tenir conseqüències físiques i psicològiques en les persones. Provoquen emocions i sensacions sovint desconegudes que poden desenvocar en alteracions de la nostra vida quotidiana. Des de Dipsalut, de la Diputació de Girona, s'han volgut fer una sèrie de recomanacions a la població. Es tracta de consells psicoeducatius bàsics que poden ajudar a preservar la salut i el benestar. Des del Departament de Salut també s'ha elaborat un vídeo amb consells. A més, el fet que actualment estem connectats tot el dia ens genera més estrés

La situació política catalana i els fets ocorreguts en les darreres setmanes poden tenir conseqüències físiques i psicològiques en les persones. Provoquen emocions i sensacions sovint desconegudes que poden desenvocar en alteracions de la nostra vida quotidiana. Des de Dipsalut, de la Diputació de Girona, s'han volgut fer una sèrie de recomanacions a la població. Es tracta de consells psicoeducatius bàsics que poden ajudar a preservar la salut i el benestar. Des del Departament de Salut també s'ha elaborat un vídeo amb consells. A més, el fet que actualment estem connectats tot el dia ens genera més estrés.

 En el context actual, també es polaritzen les posicions, per la qual cosa cal fer una crida a la calma i a la no violència.

Aquests dies és normal si ens sentim més cansats, dormim malament, ens costa concentrar-nos o tenim pensaments negatius. Per ajudar-nos a destensionar-nos, podem practicar les nostres aficions, compartir els sentiments i desconnectar una estona cada dia de les notícies.

Ara bé, els especialistes alerten: si passa un temps i no ens sentim millor, cal buscar l'ajuda d'un professional. Perquè l'estrés sostingut té efectes negatius per al cos i la ment.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar