Publicitat
Publicitat

Ple extraordinari per rebutjar l'aplicació de l'article 155 de la constitució

Demà al vespre, ple extraordinari a l’Ajuntament per aprovar una moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola i condemnar les mesures repressives aplicades per l’estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.

L'Ajuntament de l'Escala es reunirà demà al vespre, a les vuit, en sessió plenària de caràcter extraordinari, per formalitzar el seu rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Associació Catalana de Municipi (ACM) i Associació de Municipis per a la Independència (AMI) han consensuat el text d'una moció que entre ahir i demà està essent votada en centenars de municipis d'arreu de Catalunya.

La moció planteja manifestar públicament el suport al govern de Catalunya i el Parlament perquè facin efectiu el mandat popular de l'1 d'octubre passat en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat; condemna la repressió que va aplicar l'estat contra la població i les institucions catalanes; i insta el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia que suposaria l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.

L'alcalde de l'Escala ja es va posicionar ahir a través de les xarxes socials qualificant l'aplicació de l'article 155 de "gravíssim atemptat contra l'autonomia i les institucions catalanes, sense precedent en la nostra història democràtica". Un fet, afegeix en el seu missatge, que "suposarà de facto la liquidació de les institucions democràtiques que pertanyen a tots els catalans".  I conclou expressant un sentiment "de preocupació i indignació per la conculcació de drets i llibertats, davant la qual el PSC no pot restar impassible i ser-ne còmplice".

El ple està convocat per demà a les vuit del vespre.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar