Publicitat
Publicitat

L'Escala descarta, de moment, instal·lar càmeres als carrers del municipi

L'Escala descarta, de moment, instal·lar càmeres als carrers del municipi. La situació de la població, amb un índex de delictes baix, i el fet que es tracta d'un assumpte molt complex, fan que, per ara, l'Ajuntament no prevegi posar càmeres als carrers. Tot i que no es descarta fer-ho en un futur.

Amb la iniciativa de poblacions turístiques de les comarques de Girona de col·locar càmeres als carrers, com és el cas de Platja d'Aro després del robatori a casa de Jordi Comas que malauradament va acabar amb la mort de l'empresari, el debat s'ha traslladat a d'altres municipis. A l'Escala, l'alcalde no està en contra de la instal·lació de càmeres a la via pública. Reconeix que poden tenir molts efectes: dissuassori, de control o de garantia de seguretat. però també alerta que exigeix una gestió complexa que pot topar amb el dret a la intimitat i altres legislacions. És per això que, de moment, analitzada la situació concreta de l'Escala, des del consistori es descarta la col·locació de càmeres als carrers.

I és que el municipi de l'Escala no destaca per tenir un índex elevat de delictes. Al contrari, des de fa molts anys registre dades inusualment per sota de les que tenen altres poblacions turístiques i que es mantenen estables en el temps.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar