Publicitat
Publicitat

Concentració de suport als empresonats

Més de mig miler d'escalencs mostren el seu suport als presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural i rebutgen el seu empresonament. En la concentració es va llegir el manifest "les nostres idees seran sempre lliures".



El Cant dels Segadors es va fer sentir amb força ahir la vespre a la plaça de l'Ajuntament i de l'Església, entonat pel prop de mig miler de persones que s'hi van concentrar. La població escalenca mostrava així la seva indignació i rebuig a l'empresonament dels presidents d'Òmnium cultural i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Les dues places es van omplir dels punts de llum que aportaven els centenars d'espelmes que van encendre els assistents, que van fer sentir crits de suport als dos empresonats. L'acte era convocat per la territorial escalenca de l'ANC i es va llegir el manifest "Les nostres idees sempre seran lliures" consensuat amb l'Associació de Municipis de Catalunya i l'Associació de Municipis per a la Independència culminat amb la cita de Salvador Espriu on diu que els homes "no poden ser si no són lliures".

La concentració va ser seguida per escalencs de totes les edats i condicions. Entre ells, nombrosos membres del consistori, el més destacat dels quals, l'alcalde, Víctor Puga, que qualificava de desproporcionat i abusiu l'empresonament dels líders d'ANC i Òmnium Cultural.

A banda de les mobilitzacions d'ahir, les entitats sobiranistes han convocat una nova concentració dissabte a la tarda a Barcelona demanant l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Des de l'Escala s'organitza un autocar per anar-hi. Els interessats cal que s'inscriguin. Poden fer-ho al CER avui, demà o demà passat, de set a vuit de la tarda. El preu per persona és de 10 euros. L'autocar sortirà a dos quarts de dues.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar