Publicitat
Publicitat

Els Mossos visiten col·legis electorals a l'Escala

Els Mossos visiten els col·legis electorals de l'Escala demanant informació relacionada amb l'1-O. Els agents vestits de paisà van lliurar ahir a responsables dels centres l'escrit de la fiscalia sobre la col·laboració amb el referèndum.

Els directors del centre educatius i responsables dels centres cívics de l'Escala, els quals es preveu que siguin punts de votació del referèndum suspès pel Tribunal Constitucional, van rebre ahir la visita dels Mossos d’Esquadra per demanar-los informació sobre la seva col·laboració en l’organització del referèndum. Els agents es van presentar i van lliurar als responsables l’acta de requeriment i informació en compliment de la instrucció 5/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya. En aquesta acta, se’ls pregunta si han rebut alguna comunicació dels responsables del Departament d’Ensenyament  i també se’ls exigeix que lliurin, si en tenen, material relacionat amb la celebració de l’1-O. 

A més, en el cas de locals grans, la Fiscalia demana que el dispositiu policial eviti la votació en un altre lloc de l'establiment o les seves immediacions, fins a un radi de seguretat de 100 metres. En algunes ciutats els agents ja es dirigeixen als punts de votació, on segons l'ordre de la Fiscalia, han de requisar claus, ordinadors, llistats de cens, urnes o qualsevol material relacionat amb l'1-O, a més d'indentificar-ne els responsables i comunicar-los que poden incórrer en diversos delictes.  Per això des de l'ANC L'Escala s'ha organitzat per dijous dia 28 una reunió informativa a les vuit del vespre a la sala gran del CER.

A quatre dies del referèndum, tot segueix igual l’Estat avança en els passos per frenar-lo i el Govern manté que la votació segueix endavant però, no explica què farà per esquivar la nova ordre de la fiscalia.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar