Publicitat
Publicitat

20ena edició de la Festa de la sal

Com cada tercer dissabte del mes de setembre, l'Escala celebra la Festa de la sal. Enguany arriba a l'edició número 20 i aquesta efemèride en marcarà la programació, que inclou tres exposicions, la presentació d'un cd editat expressament o la versió infantil del Ball del drac. L'Ajuntament de l'Escala està treballant perquè la festa rebi el reconeixement de la Unesco.

Aquest divendres, a dos quarts de set, comença la vintena edició de la Festa de la sal de l'Escala, amb una programació marcada per al celebració d'aquest aniversari. I també pel fet que es vol presentar la candidatura perquè la Unesco la declari patrimoni immaterial de la humanitat. Es tracta d'una festa concebuda per a recordar els orígens pescadors i mariners del municipi. Inicialment només se celebrava el tercer dissabte del mes de setembre, però des de fa unes quantes edicions els actes s'han ampliat al divendres també.

Així, demà passat a dos quarts de set es donarà el tret de sortida de la Festa de la sal d'enguany amb la inauguració de tres exposicions sobre els 20 anys d'aquesta celebració: "20 anys de la Festa de la Sal", “Festa de la Sal, la memòria de la gent de mar” i “La gent de la Festa de la Sal”. Tot seguit, es projectarà l'audiovisual “1997-2017. 20è aniversari de la Festa de la Sal” produït per Canal 10 Empordà. I també es presentarà el cd fet amb motiu dels 20 anys de la festa, titulat “Cançons, músiques i sons de la Festa de la Sal”. Tancarà la vetllada de divendres, el cercabars i el concert del cantautor Pep Gimeno, en Botifarra, procedent de Xàtiva. I és que en aquesta edició el municipi convidat a la festa és aquesta població valenciana. Dissabte al matí començaran els actes a la platja de les barques, centre neuràlgic de l'esdeveniment.

Dissabte a la tarda serà el torn dels actes que més agraden al públic visitant: la demostració d'oficis mariners a la platja, l'arribada del vaixell de la sal, l'intercanvi de danses amb la població convidada o les barques de vela il·luminades. Tampoc hi faltaran les danses tradicionals de la Farandola ni el Ball del drac, d'origen medieval i que enguany estrena una versió infantil. Això si el temps ho permet, ja que les previsions indiquen vent i pluja per aquest cap de setmana.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar