Publicitat
Publicitat

El CCAE impulsa el projecte intergeneracional MentorAE

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà impulsa un projecte en què gent gran exerceix d'avis durant tres mesos en famílies amb risc d'exclusió que no disposen de prou xarxa social. Es tracta del projecte MentorAE, en què persones més grans de 55 anys fan de mentors aportant la seva experiència i suport.

Fa quatre anys, que l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà participa en el projecte “Més Grans” de mentoratge i suport social intergeneracional impulsat per la Fundació Catalunya Voluntària, que compta amb el suport del departament de Benestar i Família de la Generalitat. El "MentorAE" té com a finalitat afavorir l’intercanvi i la solidaritat entre generacions. Hi participen persones de més de 55 anys, pares, mares i infants. I les persones grans fan de mentors amb famílies de risc social lleu mancades de xarxa social. És a dir, assumeixen el paper que tradicionalment han desenvolupat en la nostra societat els avis.

Els beneficiaris poden ser famílies amb nens o no, però que es trobin en una situació vulnerable.

 

Els mentors són les persones que ofereixen voluntàriament el seu temps per donar suport i encoratjar altres persones que es troben en situació de desaventatge, compartint experiències i coneixements durant un temps. Els mentors compten amb formació específica prèvia.

Els mentors que vulguin apuntar-s'hi ho poden fer a través del correu electrònic mentoraemporda@gmail.com o el mòbil 622.452.777. Pel que fa a les famílies, han de venir derivades d'algun servei, com pot ser el centre escolar, serveis socials o altres recursos de la xarxa pública. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar