Publicitat
Publicitat

Molt de públic als actes complementaris del Festival Portalblau

Amb l'objectiu d'obrir el festival Portalblau a nous públics i acostar-lo als veïns de l'Escala, aquest cap de setmana s'han programat diverses activitats complementàries als concerts. Una conferència sobre Alexandria a l'Alfolí de la Sal, la projecció del "Liceu a la fresca" a la Punta i un espectacle familiar a la Riba. Tots els actes van tenir molt bona resposta del públic. El "Liceu a la fresca" va congregar més de 600 persones.

El Festival Portalblau de l'Escala no només és música, també és cultura i reflexió. A més del cicle DoReVi, aquest cap de setmana la programació incloïa una conferència, la projecció del "Liceu a la fresca" i un espectacle familiar, tots gratuïts. Sota el títol "Alexandria, la ciutat de Serapis i Hipàtia", el periodista i escriptor Andreu Claret va oferir un repàs als canvis que va experimentar Alexandria al segle IV, una ciutat que coneix bé perquè hi ha residit, fent insís en el paper que va jugar la matemàtica Hipàtia. A més, també va parlar de la teoria que l'Esculapi del jaciment d'Empúries sigui realment Serapis.

Properament es podrà veure per Canal 10 Empordà la conferència íntegra d'Andreu Claret. Va completar la programació de divendres la projecció del "Liceu a la fresca". Per primer cop l'Escala ha participat en aquest projecte, que vol difondre la cultura de l'òpera i apropar-la al gran públic. A la Punta es va col·locar una pantalla gegant des de la qual es podia seguir en directe l'òpera del Gran Teatre del Liceu "Il trovatore", de Giuseppe Verdi. En total, 165 municipis de tot l'Estat espanyol van participar en aquest projecte, que a l'Escala va omplir les cadires disponibles i també les grades. Es calcula que hi van assistir unes 600 persones. 

El cap de setmana d'actes complementaris del festival Portalblau es va completar amb l'espectacle familiar de la Cia Corcoles, a la Riba. La companyia va oferir l’espectacle Carena, un projecte pluridisciplinar que fusiona circ, dansa i teatre de carrer amb la voluntat de desenvolupar un llenguatge personal i minimalista. Un solo d'un funàmbul, creat i interpretat per l’artista Mariona Moya, que va enamorar al nombrós públic.

S'havien programat dos passis, a les 8 i a les 10, però la pluja va fer suspendre el segon.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar