Publicitat
Publicitat

Els cellers de l'Empordà brinden a Empúries

Els cellers col·laboradors de la DO Empordà brinden al Jaciment d' Empúries i guardonen Eduard Puig Vayreda i la distribuïdora Alregi, fundada el 1992 i amb seu a Vilamalla.

Els cellers de la DO Empordà han escollit el Jaciment d'Empúries per segon any consecutiu per celebrar l'arribada de l'estiu.És un acte festiu pel sector de la vinya i el vi de l'Empordà, un punt de trobada amb les persones i empreses que li donen suport incondicional.L'acte s'ha convertit també el lloc d'entrega dels guardons Lledoner d'Or i Bacus Emporità, que cada any es concedeixen a persones i establiments que han destacat en la difusió o promoció dels vins empordanesos.El guardonat en la tercera edició del Bacus Emporità ha estat  l'enòleg empordanès Eduard Puig Vayreda, exalcalde de Figueres i un dels principals impulsors i defensors de la creació, l'any 1975, de la denominació d'origen empordanesa.Actualment, és codirector de la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà, de la Universitat de Girona.

D'altra banda, l'establiment premiat amb el Lledoner d'Or 2017 pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà ha estat la distribuïdora Alregi, amb seu a Vilamalla i fundada el 1992, que durant els seus 25 anys d'existència  s'ha convertit en un dels principals distribuïdors de vins, caves i licors de tot l'Estat espanyol, donant visibilitat a molts del vins DO Empordà i possibilitant  que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viticultors empordanesos.Des del sector es creu que la trajectòria de la DO Empordà és prou bona i s'espera una bona collita.

Durant la vetllada també es va donar la benvinguda a dos nous cellers, el celler Pujol Gargol, de Massarac, i el celler de José Luis Díaz-Varela, de Mont-ras-,  i també a cinc viticultors que s'han incorporat en els darrer any a la DO Empordà. El Consell Regulador de la DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l'Alt i el Baix Empordà que produeixen anualment uns 60.000 hectòlitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya.Els cellers DO Empordà venen actualment prop de sis milions d'ampolles a l'any.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar