Publicitat
Publicitat

Diumenge es celebra la Festa del Carme

Diumenge es celebra la Festa del Carme, amb el 66è homenatge a la vellesa. La processó marítima del port a la platja és un dels moments més significatius. Al davant de l'església, la catifa de sal serà dedicada enguany al Capitán Trueno.

La Festa del Carme farà una picada d'ullet al món del còmic i el mític personatge del Capitán Trueno, creat ara fa cinquanta anys per Víctor Mora. La catifa de sal de la plaça de l'Església reproduirà aquest personatge.

La catifa de sal és una tradició que es va establir l'any 1987. Primer amb flors, com era costum per Corpus, més tard amb serradures i finalment amb sal tenyida. Aquest any s'ha optat per aquest personatge de còmic donat que Víctor Mora s'havia inspirat en Empúries a l'hora de crear-lo. Fins el punt que Jordi Piqué prefereix parlar del "Capità Tro" tot reivindicant-ne la seva catalanitat.

La catifa s'elabora el mateix dia del Carme, a partir de les sis del matí. A les deu és prevista la seva presentació. A partir de les onze engega la processó marítima amb la verge del Carme des del port fins a La Platja. Un cop desembarcada, arrenca la processó amb els homenatjats i amb acompanyament de la cobla Costa Brava. De la Platja s'enfila cap al carrer del Port i carrer Maranges. Amb una petita modificació respecte l'any passat.

A dos quarts de dotze, ofici solemne amb acompanyament d'orquestra i cantada de la coral dels jubilats. Sortint de missa, tres sardanes a La Platja i dinar de germanor al restaurant Mig Meló. Audició de sardanes, a les set, i ball, a les deu, a la platja, hi posaran les notes finals. Tot plegat, per arrodonir una diada tradicional que molta gent, com ara Jordi Piqué, viuen amb molta emoció.

Parant el focus d'atenció en un altre punt del municipi, val a dir que el ball de cada diumenge a la Llar del Jubilat també serà un ball especial, amb entrada gratuïta per a tothom.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar