Publicitat
Publicitat

Més de 170 puntaires a la trobada de l'Escala

Les puntes al coixí omplen de color el carrer del port i la platja en la 26a trobada d'aquest diumenge. Hi van participar més de 170 puntaires d'una quinzena de municipis, entre elles un grup del Rosselló.

La tradició de les trobades de Puntaires a l'Escala es remunta a fa més d'un quart de segle. La d'aquest diumenge era la trobada 28 i la participació es manté altíssima. Ahir hi va haver més de 170 participants, que venien d'una quinzena de poblacions de la rodalia amb el cas especial d'un grup del Rosselló. Totes elles es van distribuir al llarg del tram del carrer del Port comprès entre La Platja i placeta de Pekín.

Al llarg del matí, les puntaires van instal·lar les seves eines tot demostrant les seves habilitats als curiosos, passavolants i puntaires d'altres grups. A tall de curiositat, cal esmentar que l'art de les puntes al coixí s'ha diversificat molt.

La trobada era organitzada per l'Ajuntament, que va oferir un esmorzar a totes les participants i un record de la trobada, consistent en un moneder i un patró per a fer-lo amb puntes. Val a dir que abans de lliurar els records, l'alcalde Víctor Puga no va deixar passar l'oportunitat d'asseure's a provar de fer puntes, ben guiat per la coordinadora de la colla local.

La mitjana d'edat de les puntaires és més aviat elevada, tot i que hi ha incorporacions de joves atretes per aquesta tècnica que molts qualifiquen de molt relaxant.

Completant la trobada, a La Platja s'hi havien instal·lat diverses parades amb material elaborat o per elaborar amb puntes al coixí. Des de coixins a puntes, passant per fils, bijuteria, objectes de decoració. El bon temps que va regnar al llarg del matí va fer que la d'enguany hagi estat una trobada molt lluïda.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar