Publicitat
Publicitat

El Projecte Sèpia augmenta el nombre d'incubadores aquest 2017

El projecte sèpia potenciarà la instal·lació d'incubadores aquest 2017. Dins les novetats també hi haurà sepieres visitables a l'Escala i a l'Estartit.  Aquest matí també s'ha aprofitat per presentar les jornades gastronòmiques de la sèpia

El porjecte sèpia, iniciat l'any passat a l'Escala amb l'objectiu d'afavorir la reproducció d'aquesta espècia, té nous objectius i diversos reptes per aquest any 2017. El més important és que s'ha decidit potenciar la instal·lació d'incubadores, passant de les dues que es van utilitzar com a prova pilot l'any passat a 6 aquest any a  l'Escala, 3 de sèpia i 3 de calamar.  Amb l'objectiu principal de consolidar el projecte a les aigües empordaneses. 

A la campanya anterior es van aconseguir incubar un total de 11.400 ous de sèpia i 118.500 de calamar. Exemplars que fins a la implantació del projecte es perdien i que ara amb el projecte es garanteix un alt índex de supervivència. Aquest any s'ha superat àmpliament aquestes dades i els pescadors ja han recuperat 450.000 ous de calamar i 14.000 de sèpia, tenint en compte que les condicions del mar no han acompanyat. Una de les novetats destacades d'aquest any serà no col·locar la línia de sepieres que ja es va provar amb èxit el 2016, ja que s'aposta per reforçar el sistema d'incubadores. 

Sí que hi haurà dos punts en que s'instal·laran sepieres visitables, un a l'Escala i l'altre a la platja de l'Estartit,  amb l'objectiu de fer difusió del projecte i impulsar el seu vessant econòmic i turístic. Des del projecte sèpia també s'està treballant de valent per aconseguir una marca pròpia i un reconeixement del producte final, un distintiu per als pescadors una manera de premiar la seva feina. 

Seguint aquesta línia l'ADET a organitzat aquest any la primera edició de les Jornades gastronòmiques de la sèpia on una quinzena de restaurants oferiran menús especials amb aquest producte com ingredient destacat. 

 

El projecte sèpia és coordinat pel biòleg Boris Weitzmann i el pescador escalen Isaac Moya, amb l'Ajuntament de l'Escala i el Parc Natural del Montgrí, illes meds i bax ter com a patrocinadors principals. 

{{ tall victor  }}

A més a més aquest any s'han implicat en el projecte una vintena de col·laboradors , s'han rebut aportacions per micromecenatge i s'ha creat mershandaising. Totes les aportacions han permès fer créixer el projecte i incorpora novetats com una petita embarcació per transport material i fer les feines del dia a dia.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar