Publicitat
Publicitat

Cala Poètica a la Mar d'en Manassa

Dolors Miquel, Blanca Llum Vidal i Josep Pedrals protagonitzen la sisena Cala Poètica a la Mar d’en Manassa. Una edició, la d’enguany, que es va dedicar al món dels trobadors, amb presentacions de l’actriu Cristina Cervià i ambientació musical del viola de roda Marc Egea.



Aquest és un fragment d'un poema del trobador medieval Guillem de Berguedà, interpretat per Cristina Cervià, un any més la presentadora de la Cala Poètica i pel músic Marc Egea, a la viola de roda.

La Cala Poètica, un especial recital poètic a l'aire lliure, es fa a la Mar d'en Manassa, amb la badia com a teló de fons. Un centenar llarg d'espectadors van seguir aquest recital que enguany es presentava amb el lema "Joglars del segle XXI" i era protagonitzada pels poetes Dolors Miquel, Blanca Llum Vidal i Josep Pedrals.

Dolors Miquel, nascuda a Lleida, té més de quinze poemaris publicats. Ha fet recitals arreu i ha traduït i tradueix poesia, especialment grega. A la Cala Poètica va llegir poemes seus, alguns d'ells encara no editats...

La relació amb el mar és ben present a la vida de Blanca Llum Vidal, nascuda a Barcelona. A banda d'haver publicat nombrosos reculls de poesia pròpia, ha editat també la Poesia Completa d'Àngel Guimerà o els contes de Víctor Català i la novel·la "Un film (3000 mietres)". Un poema molt aplaudit dels que va recitar a la Cala d'aquest any va ser el titulat "Se deixaria escalivar per una rondalla".

Completava la terna de poetes Josep Pedrals, autor de diversos llibres sobre el gènere, a banda d'exercir de recitador professional i divulgador de la poesia en diversos mitjans. Fins no fa massa temps publicava setmanalment un sonet original al diari Ara. Entre els poemes que va interpretar, un que reflexionava precisament sobre l'ofici del poeta rapsoda.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar