Publicitat
Publicitat

Els nens de l'escola l'Esculapi encenen els llums de Nadal

Divendres, els nens de l'escola l'Esculapi de l'Escala van ser els escollits per encendre els llums de Nadal, ja que aquest curs el centre celebra 10 anys d'obertura. Aquest va ser el tret de sortida al seguit d'actes programats per aquest pont de la Puríssima a l'Escala, com l'exposició de Nadales a la sala d'actes municipal o les quines del CER.

L'encesa dels llums de Nadal dóna el tret de sortida simbòlic a les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis. A l'Escala, sempre es fa el divendres abans del pont de la Puríssima, i aquest any no ha estat diferent. El que sí que ha canviat és la ubicació, ja que les obres de les places de l'església i de l'ajuntament han obligat a traslladar l'acte a la plaça Víctor Català. Els escollits per prémer el botó per encendre l'enllumenat nadalenc van ser els alumnes de 5è de l'escola l'Esculapi, que aquest curs escolar celebra 10 anys de la seva obertura. I per animar la tarda, els nens i nenes també van cantar una nadala. A més dels llums, l'acte de divendres també va servir per donar la benvinguda al tió i per connectar el fil musical que ambientarà els carrers comercials del nucli antic de l'Escala.

Dissabte a la tarda es va celebrar un altre acte de marcat caràcter nadalenc. Es tracta de la inauguració de l'exposició de nadales de la Col.lecció il.lustració i Poesia Catalana, impulsada per Jordi Ríos. Des de fa 10 anys, Ríos suma literatura i pintura per confeccionar una nadala. Enguany, amb motiu de l'any Víctor Català, s'ha fet la Nadala "Cant de desembre", amb text de Caterina Albert i il·lustració d'Assumpció Mateu. La mostra es pot visitar fins l'11 de desembre a la sala d'actes de l'ajuntament i consta de 17 nadales de diferents artistes i poetes. 

I per acabar d'arrodonir el regust nadalenc d'aquests primers dies del Pont de la Puríssima, ahir dimarts 6 de desembre el CER va organitzar la primera de les 8 quines que ha programat per aquest any. Es fan els dies festius i diumenges i, enguany, per motius de calendari, n'hi haurà menys que en altres festes. Sempre són a les 6 de la tarda al CER. 

Els diners que el CER fa de les quines serveixen per finançar les diferents seccions. Hi ha regals per a tots els gustos i edats: des de lots de material infantil, passant per vals per a establiments d'electrodomèstics, fins a embotits. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar