Publicitat
Publicitat

Arriba el temps de panellets

S'acosta la diada de Tots sants, i com marca la tradició, toca menjar panellets. Ja fa dies que les pastisseries treballen per tenir-ho tot a punt. El panellet de pinyons continua essent el rei de la safata.

Dimarts vinent és la diada de Tots sants. I com marca la tradició toca fer, o si no ens volem embolicar a la cuina, toca comprar panellets. Els ingredients principals per fer-los són la fècula de patata, el sucre i la farina d’ametlla. I des de fa dies les pastisseries treballen per poder arribar a temps al dia de Tots sants.

A Catalunya els panellets són típics de Tots Sants, juntament amb les castanyes i els moniatos. Malgrat que l'arribada de tradicions d'altres continents, com el Halloween, n'amenacen la supervivència, encara hi ha moltes famílies que tenen per costum fer-ne i menjar-ne.

Els panellets tradicionals són els de pinyons i ametlles. Més tard es va incorporar el de coco i a partir d'aquí la varietat de gustos, segons la Sebi, és infinita. Al Forn Empúries en fan un de molt original, en forma de bolet. 

Ara bé, el panellet estrella sempre és el mateix.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar