Publicitat
Publicitat

60 anys del Capitán Trueno

Es celebra a l'Escala una conferència en motiu dels 60 anys del naixement del còmic del Capitán Trueno. Durant dues hores es va fer un repàs al més destacat del personatge creat pel recentment desaparegut l'escriptor Víctor Mora.

El personatge de ficció creat per Víctor Mora i nascut a Empúries, El Capitán Trueno, ha estat el protagonista de la conferència celebrada a la Biblioteca Municipal de l'Escala en motiu dels 60 aniversari de la seva publicació.

La xerrada ha anat a càrrec del tresorer del taller d'història de Gràcia a Barcelona, Francesc Franco , i del músic concertista i professor de guitarra del conservatori de música de Barcelona Jordi Codina.

S'ha fet un repàs a tota la producció literària de Mora, des de les novel·les, com a guionista de còmics o columnista de premsa.La peça més coneguda és la novel·la 'Els plàtans de Barcelona'.

El Capitán Trueno era l'heroi de l'època, respirant aires de llibertat i valors.

L'activitat forma part d'un conjunt d'actes per retre homenatge a Víctor Mora, creador del Capitán Trueno, que moria el passat mes d'agost.

De la història del Capitán Trueno se'n van explicar molts detalls i curiositats.

Es va parlar de la pesseta i 25 cèntims que costava quan va sortir o que se'n feia una tirada de  300 mil exemplars que es convertien amb més d'un milió i mig de lectors quan es revenia per 25 cèntims a les famílies que no el podien comprar.

Del Capitan Trueno se n'han beneficiat  els actuals escriptors i il·lustradors, ja que Víctor Mora va lluitar i va aconseguir que tinguessin els drets d'autor de les seves creacions, que fins llavors es quedaven les editorials.

Les il·lustracions del còmic inicialment van ser d'Ambrós, agafant el relleu altres dibuixants amb el pas del temps.

Víctor Mora sempre en va ser el guionista.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar