La cantant cubana Lucrecia, que ja va inaugurar el festival l'any 2007, va conjugar la seva música amb la proposta saludable i ecològica del cuiner barceloní Xavier Pellicer
La veu de Lucrecia i la proposta saludable del cuiner Xavier Pellicer van encetar ahir una nova edició del festival Gastromusical al restaurant El Molí de l'Escala. La d'ahir va ser una nit especial, no només per la inauguració del festival també perquè ahir el gastromusical va celebrar el seu desè aniversari tot seguint amb l'essència dels seus orígens.
La cantant Lucrecia, encarregada de donar el tret de sortida a la primera edició del festival mostrava la seva satisfacció per la crescuda dels festival amb aquesta deu anys.
Però abans que els boleros de la cubana s'apoderessin de l'entorn va tocar el torn a la partitura dels fogons impartida per Pellicer, xef del restaurant Céleri de Barcelona. Conegut per la seva aposta ferma de cuina ecologia i molt saludable, el cuiner barceloní va brindar un menú estiuenc fonamentat en dues de les seves grans joies de la corona: les verdures i la fruita de temporada. Creacions suculents com un timbal de mongeta tendra, patata i rossinyols o una costella de porc amb un toc particular. Pellicer era la primera vegada que participava en el gastromusical.
La nit d'ahir també va ser especial ja que els organitzadors van bufar les espelmes, gràcies a la col·laboració del mestre xocolater Damian Allsop. Qui va crear un pastís únic per una nit única.
La delicada interpretació del cuiner barceloní va sintonitzar a la perfecció amb la versió més intimista de Lucrecia, que va oferir un repertori omplert de grans clàssics dels boleros llatins. Amb elegància i fermesa, aconseguida per molts anys d'experiència sobre els escenaris la cantant cubana només va necessitar l'acompanyament d'un piano per oferir versions de clàssics com ara 'Sabor a mi', 'Contigo aprendí' o 'No te importa saber'.
El còctel entre Lucrecia i Pellicer va posar els fonaments d'una sèrie d'espectacles que s'allargarà fins aquest diumenge. Així doncs, avui a la nit serà el torn del 'showman' Pablo Carbonell, que actuarà de la mà del cuiner gironí Vicenç Fajardo, propietari de l'hotel-restaurant La Plaça de Madremanya.