Publicitat
Publicitat

Balanç del primer any de mandat municipal.

Aquesta setmana s'ha complert el primer any de mandat des de les darreres eleccions municipals. Ha engegat un mandat plàcid, marcat per una línia continuista en el govern, pel relleu de regidors a l'oposició i una tensió creixent entre govern i oposició.

Dimarts passat es va complir un any des de la celebració de les últimes eleccions municipals. Eleccions que van donar una victòria clara del partit socialista, amb una llista encapçalada per primer cop per Víctor Puga. Obtenia vuit regidors, a tant sols un de la majoria absoluta. Puga rellevava en el càrrec al qui havia ocupat l'alcaldia els últims vuit anys, Estanis Puig, que va renunciar a presentar-se. Puga recordava la jornada electoral com la culminació de la feina ben feta:

El primer any és valorat de forma ben positiva. L'alcalde en destaca especialment l'ampli suport amb què s'han aprovat documents fonamentals com el pressupost i les ordenances municipals:

La segona força més votada en aquelles eleccions va ser CiU, que obtenia quatre regidors, els mateixos que tenia en el mandat anterior. Ha estat un any de renovació de cares a la formació. Mariona Solés, que era la cap de llista, i Toni Espinosa, han renunciat a l'acta de regidors i han estat substituïts per Robert Bosch i Montse Calders, respectivament. Bosch ha assumit tasques de portaveu del grup i avui feia un balanç diferenciant la forma i el fons:

ERC va ser la tercera força més votada, passant d'un a tres regidors. Xavier Ballesta repeteix com a portaveu dels republicans, agraeix un tracte més pròxim amb el govern, si bé es queixa que el flux de la informació encara no és el que voldrien:

Aquest primer any de mandat ha estat mogut per a ICV. En primer lloc perquè amb les eleccions va fer un pas enrere, perdent un dels dos regidors que tenia en el mandat passat. La formació va renovar el pacte de govern amb el PSC, però regidor i grup van partir peres, de manera que Àngel Rodríguez és ara regidor no adscrit i ICV-EUiA no té representació a l'Ajuntament:

Finalment, el PP ha mantingut la representació al plenari municipal amb un únic regidor. Joan Ball-llosera ha substituït Mercè Garcia i valora aquest primer any positivament, si bé apunta que no n'hi ha prou:

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar