Publicitat
Publicitat

Tanca l'Hotel Nieves Mar

Després d'un segle en actiu ha tancat per motius familiars  l'Hotel Neus Mar de l'Escala, en els seus inicis Cala Neus al carrer del Port. L'impacte per l'Escala  és doble, d'una banda emocional per l'arrelament de l'establiment, i de l'altra econòmic, ja que es perden 75 de les poques places d'hotel que té l'Escala.

L'Hotel Neus Mar, situat al Passeig Marítim de l'Escala, ha tancat portes definitivament en acabar la temporada d'estiu.

Els orígens de l'hotel es remunten a la bodega Can Gelada, al carrer del Port, inaugurada l'any 1916.

Davant la necessitat dels pescadors es convertia en una taverna, i més tard en una fonda.

L'Hotel, actual, de 75 habitacions, es va construir l'any 1976 sobre les antigues vinyes de la propietat familiar.

Actualment el regentaven en Martí i la Roser, besnéts dels fundadors de Ca La Neus, que han decidit tancar, no perquè el negoci no funcionés econòmicament, sinó per temes familiars.

L'Hotel Neus Mar era un hotel proper, amb clientela fidel, que repetia estiu rere estiu.

També el tenien molt en compte, i eren clients habituals, personatges com el músic Xavier Cugat, el pintor Salvador Dalí o l'escriptor Josep Pla, que era quasi de la família.

Ara, quan els escalencs han vist que l'hotel s'està desguassant, posant a la venda tot el que hi ha al seu interior, els entra un sentiment estrany, de perdre una cosa que es sentien molt seva, es podria qualificar com un dels negocis més emblemàtics del municipi.

Pensant en l'economia local, quan des de fa temps es parla de la necessitat de fer hotels, de tenir més places d'allotjament per aconseguir un turisme més estable durant tot l'any, el tancament del Neus Mar és un cop important.

Pel que fa al futur de l'hotel, tot és rumorologia, els propietaris han confirmat a Canal 10 que no hi ha cap tipus de negociació per vendre'l.

Diuen que cal donar temps al temps.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar