L'Escala reviu un any més la processó marítima de la diada del Carme, amb intensa calor, tot i que al matí, a l'hora de la processó encara regnava una temperatura molt agradable. L'homenatge a la vellesa, enguany 64a edició va completar una de les jornades més entranyables de cada estiu.
El 16 de juliol és una d'aquelles diades assenyalades en el calendari de les celebracions tradicionals en una vila marinera com l'Escala. La jornada començava, de fet, de bon matí, amb l'elaboració de la catifa de sal a la plaça de l'Ajuntament. Enguany representava com si fos un forat en ple paviment del qual en sortien marietes i papallones que, vistes des d'un punt concret feia l'efecte òptic com si s'envolessin de veritat. Var ser una jornada de xafogor, tot i que al matí, a l'hora de la processó, regnava una temperatura molt agradable. A les deu la catifa era feta i a les onze i molt pocs minuts començava la processó marítima. Desenes d'embarcacions van acompanyar la barca de Creuers Mare Nostrum en la que es portava la verge del Carme, protagonista de la diada. Era desembarcada a pes de braços a La Platja i des de l'arena mateix començava la processó. A l'alçada del carrer Alfolí, s'hi havien concentrat els homenatjats de la festa de la vellesa, que es van afegir a la processó que va recórrer un tram del carrer del Port, el carrer Maranges i un tram del carrer enric Serra fins a la plaça de l'Església. Jordi Piqué, de la comissió de la festa del Carme, es mostrava molt satisfet del desenvolupament de la festa:
On sí que es va viure un ambient xafogós va ser a l'interior de l'església, plena de gom a gom per a l'ofici solemne. Ofici acompanyat de la cobla Els Casenoves que, al final de la missa, fora de programa, tres peces de cobla als assistents. També va intervenir la Coral de la Llar del Jubilat "Jardí del Pedró" amb un petit concert iniciat amb el "Records d'Ipacaraí" i acabant amb "La Rosa del Port". Sortint de missa, a la plaça de l'Església es va interpretar mitja audició de sardanes i després el focus d'atenció es traslladava al restaurant Mig Meló, on es va fer el dinar de germanor, amb assistència de més de 200 persones, entre homenatjats i acompanyants. Un moment especialment emotiu és cada any la tallada del pastís. Jordi Piqué:
Comentaris de l'àudio